به گزارش میمتالز، بارها و بارها گفته شده که خراسان جنوبی قطب معدنی شرق کشور محسوب میشود و حتی از این دیار به عنوان عسلویه معدنی یاد شده است.
اما به نظر میرسد توجه به ظرفیتهای معدنی خراسان جنوبی بیش از آنکه در عرصه عمل و میدان باشد بر روی کاغذ و در ادبیات و سخنان مسوولین مشاهده میشود.
به عنوان مثال یکی از گلایههای همیشگی معدن کاران سهم اندک آنان از تسهیلات شبکه بانکی در خراسان جنوبی است در حالی که معدن کاران استان به نقدینگی فوق العادهای نیاز دارند.
احمد پروین نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند در این زمینه ظهر دوشنبه در جلسه بررسی و رفع موانع معدن کاران گفت: معدن از پیشروانهای اقتصادی خراسان جنوبی است، اما سهم برخورداری آنان از منابع بانکی بسیار پایین است.
وی با اشاره به اینکه از بانکها درخواست داریم که پروانههای معدنی را به عنوان وثیقه قبول کنند، اظهار کرد: تا چندی قبل در زمینه وارد کردن ماشین آلات معدنی ممنوعیت داشتیم، ولی اکنون این اجازه داده شده است.
پروین بیان کرد: اکنون که دولت مجوز واردات ماشین آلات معدنی را صادر میکند از بانکها درخواست داریم که پروانههای معدنی را به عنوان وثیقه قبول کنند تا بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه، چون تأمین اعتبار خرید ماشین آلات از عهده بخش خصوصی بر نمیآید، افزود: در این راستا منابع بانکی باید به کمک بخش خصوصی در حوزه معادن بیایند.
پروین بر حمایت و تقویت معادن کوچک خراسان جنوبی تأکید کرد و بیان کرد: من در این جلسه به عنوان صدای واحدهای کوچک معدنی خراسان جنوبی حضور پیدا کرده ام چرا که واحدهای بزرگ صدایشان شنیده میشود.
نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند از بانکهای خراسان جنوبی خواست موانع جلوی فعالیت معادن را رفع و بیش از گذشته با معدن کاران همراهی داشته باشند.
وی یادآور شد: باز هم تأکید میکنم که سهم معادن و واحدهای کوچک معدنی از تسهیلات بانکی باید بیش از این باشد.
محمد علی زرنگ دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی نیز در این جلسه بیان کرد: بارها گفته ایم که خراسان جنوبی به واسطه ظرفیتهای معدنی عسلویه معدنی شرق کشور است که باید از این ظرفیتها استفاده کرد.
وی گفت: ما در مجموعه بانکی خراسان جنوبی خواهان همکاری با معادن و فعالان این بخش هستیم، ولی به طور طبیعی باید قوانین بالادستی را نیز در نظر بگیریم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی ادامه داد: سهم معادن خراسان جنوبی از تسهیلات شبکه بانکی که در گذشته بسیار کم بوده افزایش یافته است.
زرنگ اظهار کرد: سهم معادن خراسان جنوبی از تسهیلات بانکی از ۶ درصد به ۱۲ درصد افزایش یافته است.
وی با تأکید بر اینکه ما در سیاست گذاری و اعطای تسهیلات تابع قوانین بالادستی هستیم، بیان کرد: در حال حاضر رویکرد شبکه بانکی کشور بر اساس سیاستهای بالا دستی تأمین مالی طرحها و واحدهای صنعتی و معدنی از طریق روش هایی، چون انتشار اوراق گام است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی با بیان اینکه به بسیاری از معادن بزرگ خراسان جنوبی بحث استفاده از اوراق گام را پیشنهاد داده ایم، گفت: ما در تزریق اوراق گام برای حمایت از واحدهای معدنی و صنعتی مشکلی نداریم.
زرنگ ادامه داد: سرمایهگذاران زیادی در حوزه معدن از بانکهای استان تسهیلات دریافت کردهاند، اما منابع خود را اینجا هزینه نمیکنند و گردش حساب آنها خارج از استان است.
وی یادآور شد: براساس مواد قانونی، شرکتهای بزرگی که در هر محلی فعالیت میکنند مکلف به هزینهکرد منابع خود در همان استان هستند، اما این مهم محقق نمیشود.
منبع: تحلیل بازار